Deel op facebook

RUIMTEFORUM 22/01/24

Het 1ste Ruimteforum ging door op 22 januari 2024 13 uur tot 20 uur in het Provinciehuis Leuven. Met de ‘ruimtefora’ blijven we inzetten op participatie ook bij de uitvoering van ons Beleidsplan Ruimte.

Het centrale thema voor dit 1ste  Ruimteforum was ‘kwalitatieve kernversterking’.

Je kan hieonder het programma en de presentaties van de sprekers terugvinden.

Programma:

Vanaf 12.45

Onthaal
We ontvangen je met koffie en een gedrukt exemplaar van het Beleidsplan Ruimte.

13.00

Toelichting  Beleidsplan Ruimte
+ lancering digitaal platform om acties & ideeën te verzamelen

We verkennen de centrale beleids- en krachtlijnen van het plan en lanceren een digitaal platform om de samenwerking rond de uitvoering vorm te geven en actie te stimuleren.

13.30

Achtergrondsessies
We geven achtergrond over de woonuitdaging en bestaande beleidsinstrumenten in onze provincie. Je kan je inschrijven voor één van 3 parallelle achtergrondsessies:

14.30

Inspiratiesessies
We proberen inspiratie te geven en te krijgen over ‘kwalitatieve kernversterking’. Je kan je inschrijven voor één van 3 parallelle inspiratiessessies:

16.00

Debat ‘De Bouwshift – hoe het wel kan?’  
We blikken vooruit naar de uitdagingen en kansen voor een ‘bouwshift’ die inzet op zuinig ruimtegebruik,  kernversterking én meer ruimte voor groen en water. Vertegenwoordigers van  Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), Embuild Vlaanderen, de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning (VRP) en Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) gaan met mekaar in debat.

17.30

tot
20.00

Netwerkmoment & Feestelijke afsluiter (SPOOR95)
Onze gedeputeerde Ann Schevenels sluit de dag feestelijk af. Samen heffen we het glas op de samenwerking. Samen maken we er iets mooi van!

Deel op facebook